Reisverzekering: zijn uitwonende kinderen meeverzekerd?

Nog niet zo lang geleden vroeg een van onze relaties hoe het zat met de dekking van de Doorlopende Reisverzekering van het gezin voor de kinderen als ze (voor een studie) op kamers gaan wonen. Een onderwerp dat natuurlijk voor veel mensen relevant is. We leggen in dit artikel uit of je kinderen nog via jouw reisverzekering verzekerd zijn als ze buiten de deur wonen. 

Reisverzekering voor het gezin.

Als je een (Doorlopende) Reisverzekering aanvraagt geef je aan voor wie je de verzekering wilt afsluiten. Je kunt dan dus in één keer een reisverzekering voor het hele gezin afsluiten. Iedereen moet dan woonachtig zijn op hetzelfde adres. Woon je (nog) niet samen? Dan moet je ieder je eigen reisverzekering regelen. Denk er ook aan dat je je Doorlopende Reisverzekering aanpast als er iets verandert in jouw persoonlijke situatie.

Voor studie op kamers wonen of uit huis gaan om andere redenen.

Gaat jouw kind het huis uit om te gaan studeren? Dan kunnen ze vaak niet meer meeverzekerd blijven op de (Doorlopende) Reisverzekering voor het gezin. Informeer hiernaar bij ons of dat ook op jouw polis van toepassing is. Gaat jouw zoon of dochter op zichzelf wonen en niet alleen voor studie? Dan moeten ze in ieder geval zelf een reisverzekering gaan afsluiten.

Stage of studie in het buitenland

Steeds meer studenten kiezen er voor om ook een deel van de studie in het buitenland te doen. Ook een stage of vrijwilligerswerk in het buitenland tijdens of na de studie zijn populair. Hoe zit het dan met de reisverzekering? Zoals hiervoor al geschreven kunnen de kinderen vaak niet meer meeverzekerd blijven op de reisverzekering voor het gezin. Ook als de kinderen voor meer dan een leuke vakantie naar het buitenland vertrekken, valt dat niet meer onder de standaarddekking voor een reisverzekering. Die is namelijk voor vakantiedoeleinden en een studie of stage is dat natuurlijk niet. Neem dan ook altijd even contact op met ons om dit te bespreken. Vaak zijn er mogelijkheden voor een aanvullende dekking of aparte verzekering zodat jouw kind goed verzekerd is.