Vergroting doelgroep perspectiefverklaring

Het is voor meer uitzendkrachten mogelijk een Perspectiefverklaring aan te vragen via hun werkgever. Hiermee kunnen zij een hypotheek aanvragen bij een groot aantal geldverstrekkers.

Uitzendbureaus kunnen al twee jaar lang zelf gecertificeerd worden om aan hun uitzendkrachten een Perspectiefverklaring te verstrekken. Met de komst van de Externe Perspectief Taxateur komt er een tweede mogelijkheid bij. Hierdoor kunnen ook andere niet gecertificeerde uitzendbureaus voor hun uitzendkrachten een Perspectiefverklaring aanvragen.

Voorwaarden

Een belangrijke voorwaarde bij de aanvraag van de Perspectiefverklaring via een externe partij is dat de uitzendkracht tenminste 52 weken beoordeelbare werkervaring heeft. Hij wordt beoordeeld op zijn toekomstige inzetbaarheid op basis van de gegevens uit zijn dossier, een gesprek met de consulent en de score van een arbeidsmarktscan. Dit leidt tot een evenwichtige beoordeling of er de komende jaren sprake is van een bestendig inkomen. Samen met een werkgeversverklaring kan de uitzendkracht vervolgens aankloppen bij een van de vele aangesloten geldverstrekkers. Het gaat om ABN AMRO, Aegon, Allianz, Argenta, ASR, BLG Wonen, Delta Lloyd, Florius, Hypotrust Hypotheken, ING, Nationale Nederlanden, NIBC Direct, Obvion, Rabobank, Reaal, Regiobank, Robuust, SNS, Triodos Bank en Vista Hypotheken.

Deelnemers

Zie www.perspectiefverklaring.nl. Hier is ook te vinden welke uitzendbureaus zelf Perspectiefverklaringen mogen verstrekken en wie er als externe partij Perspectiefverklaringen mag verstrekken.

Bron: Stichting Perspectiefverklaring